Oletko koskaan kuullut, että joku johtaja olisi liian hyvä käymään vaikeita keskusteluja? Et todennäköisesti, kuten ei Helena Åhmankaan. Tähän hän myös viittaa ’Keskusteluälykkyys painetilanteessa’ -kirjansa alussa antaen syyn jatkaa lukemista.
Mitä vähemmän ihminen tähtää täydellisyyteen, sitä tuotteliaammiksi hän tulee. Täydellisen vastakohta ei ole epätäydellinen, vaan tehty. Tästä kertoo Jon Acuffin kirja ’Finish’.
Luin kirjan vaikutusvoimasta ja vaikutuin. Toni Hinkan kirja ’Karisma’ päätyi lukulistalleni suosituksen kautta, ja jäi hyllyyn sellaiseksi oppaaksi, jonka ääreen tulen palaamaan vielä useasti tulevaisuudessa.
Mitä jos emme suhtautuisi elämäämme kuten projektiin? Mitä jos suhtautuisimmekin elämäämme kuten kertomukseen? Tapahtui mitä tahansa: oli se sitten hyvää tai pahaa, itse toteutettua tai ulkoa määrättyä - se kuuluu tarinaamme.
OKR-mallin erinomaisuus piilee sen tavassa yhdistää tiimin voima ja tekemisen läpinäkyvyys.
Thomas Pearson avaa kirjassaan ‘Goal Setting & Team Management with OKR’ kirjan nimenkin mukaisesti OKR-mallia. Kirja sopii eritoten konkretiannälkäisille tavoiteasetannasta kiinnostuneille, jotka haluavat ymmärtää OKR-mallin perusprinsiipit.
Kuinka sitoutat asiakkaan kumppanuuteen jo ensikeskustelusta alkaen? Miten pidät huolen, että et jää tarjoomasi kanssa pelkäksi hinnoittelun benchmarkiksi? Mm. tästä Jan Ropponen kirjoittaa kirjassaan Miljoonamyyjä. Luen kirjat aina alleviivaustussin kanssa, mitkä kohdat alleviivasin tästä kirjasta.
Nassim Nicholas Talebin kirja ”Skin in the Game” tarjoilee antoisan lukukokemuksen aiheesta, miten toimintamme muuttuu joutuessamme kantamaan vastuun lopputuloksesta.
Kuinka palvelun/tuotteen ja käyttäjän välille muodostuu koukuttava tapa? Nir Eyalin kirja Hooked – How to Built Habit-Forming Products käsittelee aihetta.
Mielemme ohjaaminen, ja sen ymmärtäminen vaikuttaa elämämme kulkuun ratkaisevasti. Kuinka suhtaudumme tilanteisiin ja kuinka puhumme itsellemme? Stanfordin yliopiston psykologian professori Carol S. Dweck kertoo kirjassaan Mindset – Menestymisen psykologia
Herkästi vastaamme kysymyksiin ’kyllä’, ja suostumme ottamaan myös epärelevantteja asioita hoitaaksemme. Onko meillä uskallusta sanoa ’ei’? Emme anna kysyjälle pelkästään itse lopputulosta, vaan annamme hänelle aikaamme ja annettu aika on aina jostain muusta pois. Aika on piilokulu, ja annettua aikaa emme voi saada koskaan takaisin. Ryan Holidayn kirjassa Stillness is the Key pohditaan monen muun elämänhallinnan avaintekijän lisäksi käytettyä aikaa. Iso suositus ks. kirjalle.
Jo pelkkä älypuhelimen läsnäolo näkökentässä saa aivot ajattelemaan, mitä kaikkea vaihtoehtoista tekemistä olisi tarjolla. Ja tämä aivojen aktiviteettiorientoinut ajattelu tapahtuu tiedostamattamme heikentäen keskittymiskykyämme. Mm. tästä puhutaan Jussi Venäläisen kirjassa Flow-tila – Tietotyön viisain vaihde. Erittäin mielenkiintoinen ja konkreettinen opas flow-tilan aikaansaavaan maailmaan.
Ihminen on pitkälti tapojensa summa. Jos haluaa muuttua, pitää tehdä muutoksia. Muutosten ei kuitenkaan tarvitse olla isoja – niitä tarvitsee vain tehdä johdonmukaisesti ja pitkäjänteisesti.
Digi digi. Paljon siitä on puhetta, mutta kenellä on tekoja. Vastaus kysymykseen: Mikko Mattisella. Summasin digiosaaja-Mattisen ”Mistä Kasvua? Opas digiajan johtajalle”
On olemassa päättyviä pelejä ja päättymättömiä pelejä. Moni pelaa liiketoiminnan pelikentällä päättyvien pelien säännöillä, vaikka bisnes on päättymätöntä. Vaatii rohkeutta johtaa ja toimia standardeilla, jotka ovat korkeammalla kuin laki – eettisillä standardeilla. Juuri eettinen toimintatapa on kuitenkin päättymättömän pelin yksi kulmakivistä. Simon Sinekin kirja The Infinite Game avaa hienosti, kuinka päättymättömässä pelissä pärjätään, ja saadaan ihmiset syttymään.
Menestyminen ja tavoitteeseen pääseminen vaatii ennen kaikkea systematiikkaa. Pienet jutut on helppo tehdä, mutta yhtäläin ne on helppo jättää tekemättä. Joshua Medcaldin kirja Chop Wood Carry Water kertoo pienten asioiden voimasta.
Huippuneuvottelija tavoittelee yhteistä tahtotilaa ilmaisevaa sopimusta, joka sitouttaa ja motivoi hyödyllisyytensä kautta ja jonka luonteva hyväksyminen johtaa jatkuvaan neuvottelusuhteeseen. Lue blogitekstistäni summaus Miettisen & Torkin kirjasta Uusi neuvotteluvalta.
Great at Work -kirjaa suosittelen kaikille uraohjuksille. Kirjassa on hyviä mietteitä ja oppeja siitä, miten saa tasapainoa työn ja vapaa-ajan väliin. Tämä tasapaino on myös tie menestykseen.
Samaan tapaan miten lääkäri käyttää tiettyjä mittareita, kuten pulssi, verenpaine ja paino auttaakseen diagnosoimaan terveyttäsi, niin yrityksen avainluvut auttavat arvioimaan yrityksen kunnon.
Paljon puhutaan asiakaskokemuksesta, mutta usein keskustelu jää mielestäni aika pinnalliselle ja epämääräiselle tasolle. The Power of Moments on kirja, josta voi ammentaa moneen, mutta eritoten tästä sai lopulta varsin yksinkertaisen (mutta superhyvän) työkalun asiakaskokemuksen kehittämiseen. Niin, ja synnyttihän tämä myös lampun siitä, miten kaoottisesta muuttorumbasta voi jättää jälkikasvulle hyvän maun.
Ponnistelu haasteiden eteen luo elämälle merkityksen, sanotaan Mark Mansonin kirjassa Everything is F*cked.
Ihminen tekee joka päivä päätöksiä. Hän mm. päättää nouseeko sängystä, lähteekö lenkille, mitä syö ja koska menee nukkumaan. Kirjassa Principles miljardöörisijoittaja Ray Dalio avaa, kuinka päätöksentekomekanismit ja kyky toteuttaa päätöksiä vaikuttavat menestymiseen elämässämme.
Tavat ovat yleensä varsin tiukassa, ja suurin osa porukasta ei ole koskaan pysähtynyt miettimään tapojensa vaikutusta elämäänsä sen kokonaiskuvassa, ja vaihtoehtokustannusten kautta. Kirjoitin blogitekstin Hardyn kirjasta, The Compound effect, jossa aihetta käsitellään laajemmin. Erittäin iso lukusuositus tälle inspiroivalle kirjalle!
Ostamisen muuttuessa jatkuvasti enemmän digitaaliseksi, se pärjää, joka hallitsee inbound-prosessin tehokkaimmin. Chris Smithin kirja The Conversion Code on ehdottomasti lukemisen arvoinen.
Mikä määrittää meidän kyvykkyytemme ajatella, toimia ja elää. Onko elämän pituus jo ennalta määritelty?