Blogitekstit

Edward de Bono – Six Thinking Hats

Edward de Bono – Six Thinking Hats

Mitä tarkoittaa Parallel Thinking? Tämä on sanapari, joka on tullut englannin kielen sanakirjaan Edward de Bonon teorian johdosta. Suomennettuna lateraalinen tai rinnakkainen ajattelu on alustettu hienosti Bonon kirjassa.
MOTIVAATIOMIEHEN VIERAANA

MOTIVAATIOMIEHEN VIERAANA

Teemana käydä läpi Top 3 personal development kirjaa, jotka ovat vaikuttaneet eniten matkaasi.
Dan Ariely – Predictably Irrational

Dan Ariely – Predictably Irrational

On kiehtovaa, ja osin jopa mystistä, kuinka ihmismieli käyttäytyy. Se, mikä teoriassa voi kuulostaa itsestään selvältä, ei välttämättä toteudukaan käytännössä. Dan Arley saa kolmeen ja puoleensataan sivuun mahdutettua lukuisan määrän mielenkiintoisia tarinoita, jotka demonstroivat hyvin konkreettisesti, kuinka meidän käyttäytymisemme on lopulta hyvin ennalta-arvattavaa.
Dale Carnegie – Miten pääsen turhista huolista

Dale Carnegie – Miten pääsen turhista huolista

Dale Carnegien sanoma ei ole carpe diem, vaan hän hyvinkin suunnitelmallisesti käy läpi sen, millaisen elämän polun haluamme kulkea. Keitä me olemme? Mihin me olemme matkalla? Meidän tulee rakentaa selkeä ja kirkas tahtotila, jonka elämme todeksi hetki hetkellä nykyhetkessä.
Dr. Frank Lunz – Words That Work

Dr. Frank Lunz – Words That Work

Tohtori Frank Lunz on rakentanut teoksen vaikuttamisesta. Hän on tutkinut vaikuttavan kielen elementtejä, ja millaisilla sanoilla on kommunikaatiossa merkitystä.
The Goal – jatkuvan kehittymisen prosessi

The Goal – jatkuvan kehittymisen prosessi

Goldratt on ottanut hyvin mielenkiintoisen toteutustavan saadakseen sanomansa läpi. Tämä kirja on elämys nimenomaan äänikirjana, sillä Goldratt vie kuuntelijan tarinaan, jota kautta hän syöttää kuulijalle filosofiaansa. Filosofia tulee pala kerrallaan kysymysten kautta, jolloin kuulija oivaltaa itse ratkaisut jo ennen kuin tarina lopulta sinetöi oivallukset opeiksi faktojen kautta.
Ryan Holiday – The Obstacle is the way

Ryan Holiday – The Obstacle is the way

Kirjassa The Obstacle is the way amerikkalainen Ryan Holiday raottaa – joskaan ei erityisen konkreettisesti – kuinka vastoinkäymiset voi kääntää voimakseen. Hän lienee kuitenkin itsessään varsin hyvä esimerkki, koska 19-vuotiaana hän droppasi korkeakouluopinnoistaan. Tämä päivänä Holiday on edelleenkin vasta 30-vuotias, mutta erittäin kokenut ja arvostettu kirjailija, markkinointiosaaja ja kolumnisti.
Carl von Clausewitz – Sodankäynnistä

Carl von Clausewitz – Sodankäynnistä

Clausewitz oli Prussian kenraali, joka taisteli Napoleonoia vastaan. Kenraali Clausewiz oli tarkka opeistaan ja tarinoistaan. Keskeneräistä työtä ei saanut julkaista, ja hänen muistiinpanonsa ja oppinsa keräsikin yhteen hänen vaimonsa kenraalin kuoltua. Kirja julkaistiin vuosi Clausewizin kuoleman jälkeen 1832. Edelleen tänä päivänä kenraalin kootut opit ovat aktiivisessa opetuksessa sotakouluissa. (Kuva: wikipedia.org)
Mika D. Rubanovitsch – Haasteena myynnin johtaminen

Mika D. Rubanovitsch – Haasteena myynnin johtaminen

Lähdin hakemaan seuraavaa vaihdetta tiimini myynnin eteenpäin viemiseksi ja tällä kertaa käännyin Rubanovitschin puoleen. Ruban, kuten hänet tuttavallisemmin tunnetaan, kirja Myy enemmän, myy paremmin minulla oli jo luettuna ja intouduin käymään katsomassa herraa myös livenä Hartwall-areenalla.
MOTIVAATIOMIES – Podcast

MOTIVAATIOMIES – Podcast

Motivaatiomiehen roustauksessa – Business Thinkers.
Aki Hintsa – Voittamisen anatomia

Aki Hintsa – Voittamisen anatomia

Oskari Saaren teos Aki Hintsan elämäntyöstä on hyvin moniulotteinen. Teos opettaa Hintsan filosofiaa onnellisesta ja menestyksekkäästä elämästä. Filosofian lisäksi kansien väliin kätkeytyy useita mikroelämänkertoja sekä mukaansatempaavia tarinoita niin urheilussa kuin liike-elämässäkin menestyneistä huippuosaajista
Tony Robbins – Business Mastery

Tony Robbins – Business Mastery

Istun lentokoneessa Amsterdamista kohti kotihelsinkiä. Kynä sauhuten olen raapustanut viimeiset viisi päivää oppeja ja oivalluksia maailman yhdeltä johtavalta valmentajalta – Tony Robbinsilta.
Dan Soback – Mitä on Johtajuus

Dan Soback – Mitä on Johtajuus

Dan Soback on kirjoittanut hyvän aperitiivin johtajuudesta. Teoksessaan Mitä on johtajuus hän käsittelee havaintojaan ja herättelee lukijaa kysymyksillä ja kyseenalaistuksilla. Houkutteluna anti-lukutoukille: kirja on lyhyt ja teksti omaa suuren rivivälin. Vaikka kirja vaikuttaa köykäiseltä, saa Soback lukijan pysähtymään ja pohtimaan sanomaansa useaan otteeseen kirjan avulla.
ERIC RIES – LEAN STARTUP – Kokeilukulttuurin käsikirja

ERIC RIES – LEAN STARTUP – Kokeilukulttuurin käsikirja

Eric Riesin kirjassa yhdistyy ehkä tämän hetken yritysmaailman kaksi kuuminta termiä: lean ja startup. Hän ottaa termeihin hyvin maanläheisen näkökannan ja määritteleekin leanin johdonmukaisena päämäärään tähtäävänä ja kokeilemalla oppimisena. Startup puolestaan ei välttämättä tarkoita uutta yritystä, eikä kaikki uudet yritykset ole Riesen mukaan myöskään startuppeja. Kuva: Margot Duane 2012, CC BY-SA 2.0
ANESE CAVANAUGH – CONTAGIOUS CULTURE

ANESE CAVANAUGH – CONTAGIOUS CULTURE

Anese Cavanaughin kirja oli ollut minun lukupinossani jo hetken aikaa. Sain kirjan lahjana ystävältä ja nyt ymmärrän, että hän oli todella miettinyt minua kirjavalintaansa tehdessään. Cavanaugh avaa kirjassaan teoriansa siitä, miten läsnäolollasi on merkitys. Miksi ja miten vaikutat kohtaamisisissasi muihin ihmisiin ja onko vaikuttamisesi tarkoituksellista vai sattumanvaraista.
Peter F. DRUCKER – The Practice of Management

Peter F. DRUCKER – The Practice of Management

Walter Mischel – THE MARSHMALLOW TEST

Walter Mischel – THE MARSHMALLOW TEST

Kertooko vaahtokarkkitesti tulevaisuuden menestyksestäsi? Walter Mischel testasi Stanfordin yliopistossa 4–5-vuotiaita lapsia ja löysi korrelaation lykätyn tarpeentyydytyksen ja SAT-pisteiden välillä. Mitä enemmän sekunteja lapsi pystyi odottamaan vaahtokarkki edessään sitä syömättä, sitä paremmin lapsi pärjäsi collegen tasotesteissä.
Teeskentele kunnes osaat

Teeskentele kunnes osaat

Amy Cuddy avaa kirjassaan sen, miten yksilö voi vaikuttaa omaan läsnäoloonsa. Kirjassa läpikäydään sitä, kuinka uskaltaa – varsinkin haastavissa tilanteissa – seistä omilla jaloilla, uskoa ajatuksiinsa ja kuinka usko itseen mullistaa elämänpolun. Cuddyn tutkimus pohjautuu laajaan aineistoon, jota hän kirjassa esittelee. Kirja on hyvä tasapaino kirjoittajan omaa tarinaa, tutkimustuloksia ja konkreettisia neuvoja,­ joita lukija voi hyvin ottaa käyttöön omaan arkeensa.
John Wooden – Oppeja legendaariselta valmentajalta

John Wooden – Oppeja legendaariselta valmentajalta

Legendaarinen koripallovalmentaja John Wooden on saanut businessmaailman ihannoimaan itseään koripallovalmennusopeillaan. Wooden oli kaikkien aikojen ensimmäinen henkilö, joka pääsi koripallon Hall of Fameen sekä pelaajana että valmentajana. Mistä tämä legenda siis on oppinsa ammensi? Millaisia toimintamalleja, sparrauksia ja visioita hän loi?
Marcus Buckingham – Miten löydän vahvuuteni

Marcus Buckingham – Miten löydän vahvuuteni

Marcus Buckingham avaa kirjassaan, kuinka meidän tulee keskittyä kehittämään vahvuuksiamme. Heikkouksia puolestaan tulee työstää vain sen verran, että ne eivät muodosta meille esteitä menestyksellemme vahvuuksiemme kanssa. Käydään ensin läpi koko kirjan avainoivallus ja avataan työkalu, jolla meidän on mahdollisuus löytää omat kykymme. Itse kirja avaa saman asian lukuisten hyvien esimerkkien avulla.
Matti Alahuhta – Katsaus johtajuuteen

Matti Alahuhta – Katsaus johtajuuteen

Alahuhdan kirja oli mukaansatempaava ja asiapitoinen teos. Samalla, kun kirja summasi Alahuhdan uraa Nokialla ja Koneessa, antoi se vahvan näkemyksen siitä, millä periaatteilla ja toimintamalleilla Alahuhta saa tiiminsä tulokset lentoon.
Miten tehdä hyviä päätöksiä – Chip & Dan Heath

Miten tehdä hyviä päätöksiä – Chip & Dan Heath

Chip & Dan Heath – jo pelkkä kaksikon nimen näkeminen kirjan kannessa nostaa odotukset kattoon sisällön suhteen. Parivaljakon aiemmat teokset Switch ja Made to stick ovat molemmat saaneet aikaan pysyvää muutosta arkisessa tekemisessäni. Nyt herrat pureutuvat parempien päätösten aikaansaantiin. Selkeä toimintamalli hyvin havainnollistavien tarinoiden kanssa, tekee lukukokemuksesta miellyttävän ja mieleenpainuvan.
Daniel Kahneman: Thinking Fast and Slow

Daniel Kahneman: Thinking Fast and Slow

Tukeva asiapitoinen jättiläinen, “Thinking fast and slow”, on Daniel Kahnemanin tuorein teos, joka paksuudellaan ja pituudellaan siirtää herkästi luku-urakan aloittamista tuonnemmas. Ennakkoluulo Nobel-kirjailijan teknisyyttä kohtaan ei myöskään motivoi. Luettuani kirjan, voin kuitenkin kertoa kirjan olevan erittäin hyvin strukturoitu ja vahvan syvällinen taustatutkimuksineen, mutta samaan aikaa kansankielinen ja ymmärrettävä.
Mökkiläisen oivalluksia johtamiseen

Mökkiläisen oivalluksia johtamiseen

Vetäytyminen mökille kesäloman viettoon akkuja lataamaan toi yllättäviä havaintoja odottamattomissa tilanteissa. Luonnollisesti alku meni paikan käyttöönottotöiden touhussa. Nurmikon leikkuuta, sisätilojen jynssäystä ja istutimme perunoitakin yhdessä neljän polven miesten kesken. Arjen lähtiessä rullaamaan ja sukulaislasten tullessa meille viettämään viikonloppua, havahduin oivalluksiin, jotka yhdistävät niin käytännön johtamista kuin mökkielämääkin.
Unleash The Power Within – Opit ja elämykset

Unleash The Power Within – Opit ja elämykset

Nyt huhtikuussa 2016 se vihdoin tapahtui. Pääsin osallistumaan yhteen maailman puhutuimmista itsensä kehittämisen seminaareista – Anthony Robbinsin sisäisen voiman vapauttamisen seminaariin. Seminaaria ei voi missään määrin kuvata perinteikkääksi. Sen lisäksi, että elämyksellisessä seminaarissa kävelimme tulisilla hiilillä –kirjaimellisesti – oli energialataus tapahtumassa sanoinkuvaamaton.