Saavuta tuloksia heti tänään!

Yksinkertainen ja siten ymmärrettävä on meille usein tehokkainta. Eikö vain?

Viedään tätä ajattelua vielä paljon pidemmälle. Entä jos keskistytään vain ja ainoastaan yhteen asiaan? Siihen, joka saa kaikki muutkin asiat toimimaan. Ihan kuin kasaisimme dominoita peräkkäin ja kun kaadamme ensimmäisen dominon, ensimmäisen ja tärkeimmän, niin se saa kaikki muut kaatumaan.

Tästä ensimmäisen dominon kaatamisesta, sen tärkeimmän tehtävän tekemisen tärkeydestä, sen tekemisestä päivittäin vieläpä heti ensimmäisenä aamulla, kertoo mainio The ONE Thingkirja.

Niinpä, montako oikeasti tärkeää asiaa meillä on tarvetta saada tehtyä kuukaudessa, viikossa tai päivässä? Ei todennäköisesti montakaan. Todennäköisesti yhden käden sormin laskettavissa oleva määrä asioita, joilla on oikeasti merkitystä. Miksei emme sitten keskity niihin yksi kerrallaan ja panosteta näiden ratkaisemiseen? Ja lopulta, mikä on se yksi asia, mikä on se ensimmäinen domino, joka saa tämän koko dominoilmiön käyntiin? Moni asia voi olla tärkeä, mutta vain yksi voi olla tärkein.

Mikä on se yksi asia, jonka tekeminen saisi kaiken muun muuttumaan helpommaksi tai tarpeettomaksi?

Kaikki muistamme myös 80/20-säännön, pieni osa ponnistuksista johtaa suurimpaan osaan tuloksista. Kun lähdemme fokusoimaan tekemistästämme vieläkin tarkemmin, avain on se, että tarvitsemme laadukkaiden vastausten aikaansaamiseksi hyviä kysymyksiä. Kysymällä tarkkoja kysymyksiä merkityksellisestä tekemistä on mahdollista löytää ensimmäinen domino. Jos löydät oikean dominon, saat liikkeelle efektin askel kerrallaan.

Se voi olla myös kokonaiskuvasi, ison unelmasi tarkastelua. Isossa kuvassa asetat mitä tavoittelet ja sen mikä on oikea suunta työssäsi sekä omassa elämässäsi. Tai se voi olla pienen kuvan, päivittäisen tekemisen tarkastelua. Tässä asetat asioita tärkeysjärjestykseen. Mikä on ykkösjuttuni juuri tänään saavuttaakseni myöhemmin ison tavoitteeni? Oikeilla kysymyksillä keskitymme oikeaan tekemiseen ja ymmärrämme jättää tarpeettomia asioita tekemättä. Todennäköisyys saavuttaa paljon parempia tuloksia kasvaa.

Miten saamme tämän osaksi päivittäistä käytännön tekemistämme? Ensimmäiseksi tee kaikkein tärkein asiasi heti aamulla, koska silloin meillä on eniten tahdonvoimaa. Se on nimittäin rajallista, emme vain tahdo sitä aina itse uskoa. Kun tahdonvoimaa on käytettävissä runsaasti, päätösten tekeminen on todennäköisesti helpompaa kuin silloin kun se alkaa ehtyä. Ja iltapäivän puolella siitä on jo pakostakin osa kulunut.

Toinen ja kaikkein voimakkain tekemisen tapa on tapa. Niin tapa, just se. Tavat kun vaativat vähemmän tahdonvoimaa kuin aloittaminen. Tarvitsemme tähän toki paljon kurinalaisuutta, kuitenkin vain sen verran kuin tavan rakentaminen vaatii. Sen jälkeen ylläpidät rakentamiasi tapoja ja ne puolestaan rakentavat tulevaisuutemme. Välttämättä menestyneet ihmiset eivät ole sen kurinalaisempia kuin muutkaan, mutta he ovat niitä, jotka ovat saaneet parhaat tavat rakennettua. Sekoitamme nimittäin herkästi kurinalaisuuden ja tavat. Kurinalaisuus on vain keino rakentaa hyviä tapoja tehdä asioita.

Elämämme rakentuu valinnoistamme. Opettele ajattelemaan isosti, mutta toimi myös päivittäin. Päämäärä ilman prioriteetteja on voimaton.

Jos tämän vuoden bisneskirja on vielä lukematta, lue tämä. Tämä yksi kirja voi muuttaa kaiken!

– Juha

PS. Kirjaa ja sen herättämiä ajatuksia on avattu myös mainiossa Pölli Tästä blogissa.

Share: