Johtamisen yksinkertaiset periaatteet Matti Alahuhdalta

johtajuus_etukansi-600x926.jpgMatti Alahuhta on yritysjohtaja joka ei esittelyjä kaipaa. Hänen esikoisteos Johtajuus – kirkas suunta ja ihmistenvoima käsittelee johtamista, joka on arkista ja määrätietoista työtä jossa olennaisinta on yksinkertaisuus, selkeys ja johdonmukaisuus.

Johtaja on
organisaationsa palvelija

Organisaatiokaaviossa johtajan paikka on kaikkein alimpana, tukemassa kaikkia muita. Matti Alahuhdan johtamisen avainperiaatteita:

1. Kirkas suunta ja selkeät tavoitteet
Kun yrityksen suunta on kirkas ja tavoitteet selvät organisaatiolla on mahdollisuus työskennellä täydellä energialla yhdessä tuloksen eteen, eikä tarvitse jatkuvasti kysellä johdolta mikä on tärkeää ja mitä seuraavaksi pitäisi tehdä. Jokaisella ihmisellä on pohjimmiltaan halu saada aikaan tuloksia. Jo pelkästään tämän vuoksi on välttämätöntä asettaa tavoitteita ja mitata mitä on saatu aikaan.

 2. Avoimuus ja suoruus
Johdon on näytettävä omalla esimerkillään, että avoimuus ja suoruus eivät ole pelkästään korulauseita. Vastakkaisten näkemysten esittäjiä ja huonojen uutisten tuojia pitää rohkaista ja kannustaa. Muuten periaate jää juhlapuhetasolle.

3. Yksinkertaisuus 
Monimutkaista ja sekavaa asiaa ei ole mietitty loppuun asti, jolloin viesti ei mene ihmisille jakeluun eikä asiaa siis sisäistetä. Mitäs tällöin tapahtuu? Ei juuri mitään!

 

Kuinka parantaa henkilöstön tyytyväisyyttä?

Matti parantaa esimiesten johtamistaitoja, asettaa ihmiset oikeille paikoille jolloin he motivoituvat, lisäksi hän johtamisen avainperiaatteen mukaisesti asettaa yritykselle kirkkaan suunnan. Kun nämä asiat ovat kunnossa, on yrityksessä yleensä terve ja kannustava ilmapiiri, joka myös edistää tyytyväisyyttä.  Henkilöstön tyytyväisyys ja asiakkaiden tyytyväisyys ovat parhaita varhaisia indikaattoreita (mittareina) yrityksen tulevaisuuden kehityksestä.

– Tuomas

Share: