Henkilökohtaisen kasvun avaimet

Miksi kasvaa? Mistä kasvussa on kyse? Mitä kasvu on sinulle?
Onko sinulla kasvusuunnitelma? Suunnitelmaa tulla paremmaksi?

Henkilökohtaisen-kasvun-avaimet.png

1. Itsetuntemus

Kasvaakseen on tunnettava itsensä, omat vahvuudet ja heikkoudet, kiinnostukset ja mahdollisuudet.

Myös tunteakseen itsensä on kasvettava!

Saavuttaakseen omaa potentiaalia, pitää tietää missä on ollut ja missä on nyt, että voi asettaa suunnan sinne minne haluaa mennä. Myös saavuttaakseen potentiaalinsa, täytyy kasvaa.

Kasvussa on kyse nimenomaan tästä, oman potentiaalin tavoittelusta. Optimismista, toivosta, menestyksestä, täyttymyksestä ja mahdollisuuksista. Kasvua varten tarvitaan itsetuntemusta, jotta on mahdollista löytää omia tavoitteita ja päämääriä. Voit kasvaa eri tavoin, niin ihmisenä kehittämällä ominaisuuksiasi, uralla kehittämällä taitojasi, kehittyä ihmissuhteissa ja talousasioissa ymmärtää miten raha toimii jne.

Henkilökohtainen kasvu ei kuitenkaan vain tapahdu itsestään, on päätettävä kasvaa.

2. Päätä kasvaa

Motivaatiokaan ei yleensä vain tulla tupsahda, usein se tulee vasta ensimmäisen askeleen ottamisen jälkeen. Kukaan ei kasva vahingossa ja kasvu tulee aloitteellisen toiminnan kautta.

Unohda motivaatio ja aloita tekemään! 

Kasvulla, itsensä kehittämisellä on tarkoitus vaikuttaa tulevaisuuteemme siten, että se olisi tavoitteillun mukaista. Miksi emme siis haluaisi ottaa siitä vastuuta, koska muuten on hyväksyttävä todellisuus ja tulevaisuus sellaisena kuin se tulee vastaan?

Jos päätät keskittyä kasvuun, kasvat ja saavutat tavoitteesi. Jos keskityt tavoitteisiin, saatat saavuttaa tavoitteet, muttet välttämättä kasvua!

Onko sinulla suunnitelmaa tulla paremmaksi?

3. Suunnittele ja luo systeemi

Katso taaksepäin ja suunnittele eteenpäin. Ilman suunnittelua et voi kasvaa. Suunnitteleminen auttaa fokusoitumaan ja tuo tehokkuutta. Suunnittelemalla ja luomalla sen pohjalta systemaattisuutta tekemiselle, systeemi auttaa merkittävästi meitä tavallisia ihmisiä luomaan onnistumisia.

Miksi? Nämä antavat meille ison kuvan siitä, mitä tehdään, miten priorisoidaan tekemistämme, miten sitä mitataan ja mietitään aina seuraavia sekä sopivia askelia omalle tekemiselle. Organisoiminen antaa vahvuuden tunnetta ja mikä kaikkein tärkeintä, se luo päivittäisiä rutiineja, jotka ovat kaikkien merkittävin tekijä pitkäaikaisessa ja kurinalaisessa tekemisessä. Rutiinit, sellaiset tekemiset, jotka vievät asiat käytäntöön, luovat meille automaattista ja opittua käyttäytymistä. Syvemmälle tarkasteltuna tämä tekee meille asioista pienempiä ja yksinkertaisempia, jollaisena tekeminen on hyvä pitää.

Elefantti syödään pala kerrallaan, eli muutosta ja kasvua tehdään joka päivä, mitäs siis jos päättäisit kasvaa vähän joka päivä?


The-15-Invaluable-Laws-of-Growth-kirjan-kannen-kuva.-197x300.png

Yllä olevat kolme kohtaa ovat John C. Maxwellin kirjasta The 15 Invaluable Laws of Growth ja ne ovat minulle sen tarjoamat tärkeimmät avaimet henkilökohtaiseen kasvuun, joita muokaten käsittelen omasta näkökulmastani.

Jos olet kiinnostunut kehittämään itseäsi, tavoittelemaan potentiaaliasi, opiskelemaan ja oppimaan, lue tämä!

Juha

P.s. Maxwell on tulossa syksyllä 2015 Suomeen Nordic Business Forumiin.

P.P.s. American Management Association valitsi Maxwellin juuri vaikuttavimmaksi ajattelijaksi.

Share: