Kuinka päästä liekkeihin Petteri Kilpisen (Liekeissä!) opein?

Kun yksilöt saavat itsestään enemmän irti, kasvavat joukkueena ja kehittyvät kohti potentiaaliaan, tällöin yksilö on liekeissä.

 Petteri Kilpinen on yritys- ja urheilujohtaja. Hän on aikanaan herättänyt huomiota väittämällä, että Suomi on pullollaan surkeita johtajia. Kilpinen on toiminut mm. TBWA-ketjun Euroopan johtoryhmän jäsenenä, henkilöstöratkaisuihin keskittyneiden MPS-yhtiöiden toimitusjohtajana lisäksi nopeasti kasvavan Nordic Business Forumin hallituksessa.

Kirja Liekeissä! on kirjoitettu (vuonna 2008), koska johtajien kyky inspiroida alaisensa uusien strategioiden taakse on kehnolla tasolla ja johtamisen painopistealueet muuttuvat radikaalisti maailmassa, jossa koneiden sijaan johdetaan aivoja. Kirja pitää sisällään 10 lukua joissa jokaisen päätteeksi napakat viisi oivallusta jokapäiväiseen johtamiseen.

Tässä minulle käytännön läheisiä oppeja ja kehittymisen kohteita Petteri Kilpisen kirjasta

1. Läsnäolo ja kunnioitus

Kun viet aamulla lapsiasi päiväkotiin tai kouluun, oletko heille läsnä vai puhutko jo työpuheluita tai käyt läpi päivän kalenteria? Jos aikuinen miettii heti aamusta omia murheitaan ja työkiireitään saattaa lapsi helposti kokea, että ei tule nähdyksi ja kuulluksi. Saattaahan lapsesi kysyä sinulta sitä ”the kysymystä” juuri tällaisena aamuna.

Vuosia myöhemmin, kun lapsesi kasvavat isommiksi ja hakevat töitä saattaa käydä niin, että sinut kutsutaan lapsesi työpaikkarekrytointiin. Mitä ihmettä rekrytoija haluaa saada selville? Tapa jolla ihmiset puhuvat lähimmäisistään, kertoo suoraan kunnioituksesta. Mikäli työpaikan hakijalla ei ole kunnioitusta läheisiä kohtaan on rekrytoijalla pöydän toisella puolella kurjuuden markkinoija ja ilmapiirin myrkyttäjä. Tätä rekrytointitekniikkaa käytetään USA:ssa.

2. Nauru rentouttaa, vapauttaa ja ryhmäyttää ihmisiä 

Tämä on kaikille tuttua! hahahahahaha! Kylläpä taas nauru pidensi ikää ja sai kaikki hyvälle tuulelle. Inspiroivassa työilmapiirissä nauretaan ja organisaation tuottavuus kasvaa naurun lisääntyessä. Naurusta huolehtiminen kuuluu johdon tehtäviin, vai kuuluuko? Tässä olisi mielestäni kaikille natsoihin katsomatta tehtävää. Jokainen voi olla työyhteisön johtaja ja spiritin kasvattaja. Järjestä siis spontaaneja hyvän olon tiloja.

3. Johtoryhmien agendalla pitäisi olla tasapaino etupihan ja takapihan asioita 

Takapihalla Kilpinen tarkoittaa tuotantoa, logistiikkaa, prosesseja ja hallintoa. Etupihan asiat koskettavat asiakkaita! Miten muutamme asiakkaiden käsitystä meistä ja tuotteistamme, miten vaikutamme heidän ostokäyttäytymiseen markkinoimalla? Onko sinun yrityksesi agendalla tarpeeksi etupihan asioita?

-Tuomas Jäntti

Share: